Tevredenheid meten in AutoDialog software

De klanttevredenheid valt af te leiden uit de onderscheidende dienstverlening, maar hoe meet je die tevredenheid precies? Voor bedrijven in de automotive sector is de NPS-score nog steeds een belangrijk gegeven. Om deze score in kaart te brengen laten deze bedrijven hun klanten specifieke vragenlijsten invullen. Op die manier krijgen ze meteen een uitgebreid beeld van hoe tevreden de klanten zijn en wat verder verbeterd kan worden. Klanten daarentegen kijken er vaak tegenop om zo’n eindeloze vragenlijst in te vullen. Bijgevolg legt de klant er zich niet volledig op toe, wat resulteert in minder representatieve rapporteringen. 

 

AutoDialog voorziet een oplossing om dit probleem te voorkomen. Door de klant 1 simpele vraag voor te schotelen - "Wat vindt u van onze service?" en deze te laten beantwoorden met "tevreden" of "niet tevreden" krijgt de garage meteen een duidelijk beeld van de tevredenheid van zijn klanten. Bovendien kan op deze manier ook de nazorg extra verzorgd worden. Stel dat een klant aangeeft dat hij niet tevreden is, dan kan één van de medewerkers deze klant proactief benaderen en vragen waar precies het probleem lag. Door de klant het gevoel te geven dat de garage er toch alles aan doet om zijn ervaring om te draaien in iets positief, zal de klant uiteraard een ander beeld krijgen van de geleverde service.

tevredenheid in AutoDialog

Daarnaast is het voor de klant bijzonder laagdrempelig om hieraan deel te nemen. Er wacht niet meteen een ellenlange vragenlijst op hem te wachten, maar een kort en simpel vraagje.

AutoDialog als voorbereiding op NPS

Door de proactieve benadering die de software van AutoDialog biedt, kan een klant zijn algemene beleving sterk beïnvloed worden. Wanneer een garage nadien de enquête uitstuurt om een diepgaander beeld te krijgen van de tevredenheid, zal door de eerste contactmomenten via AutoDialog, de klant veel minder geneigd zijn om deze negatief te beantwoorden. Zelfs al was zijn ervaring iets minder. Het vormt dus de ideale springplank naar een positieve beoordeling en een hoge NPS score.

Klaar om jouw klanttevredenheid op te krikken? Neem contact op met AutoDialog en ontdek de mogelijkheden om beter te voldoen aan de behoeften van jouw klanten. 

Meer nieuws

Terug naar overzicht
Automatisatie in garage

Automatisatie binnen de auto-industrie

30/04/2020

In een auto- of garagebedrijf heeft, net zoals in alle andere bedrijven, iedereen een eigen takenpakket. Om een gestructureerde en vlotte workflow te garanderen is communicatie een belangrijke factor binnen de bedrijfswereld.

Lees meer
Lees meer
Klantcontactcentrum call

Een efficiënter klantcontactcentrum door AutoDialog

01/02/2020

Om de optimale werking van het klantcontactcentrum te garanderen en de goede flow op de werkvloer te bewaren, heeft AutoDialog een oplossing voorzien. Een klantcontactcenter kan met behulp van AutoDialog veel efficiënter te werk gaan.

Lees meer
Lees meer
klanttevredenheid automotive

Klanttevredenheid - Automobielsector

01/03/2020

De automobielsector blijft van groot belang en we kunnen ons geen straatbeeld meer voorstellen zonder auto’s. Maar hoe tevreden zijn we precies over de auto- en garagebedrijven in ons land?

Lees meer
Lees meer

Om u zo een best mogelijke ervaring te geven maakt deze website gebruik van cookies, meer info kan je vinden in onzeprivacy policy