Een KCC klinkt als een droom voor elk bedrijf, maar toch is dit in realiteit niet altijd het geval. Doordat een KCC enkel instaat voor outbound communicatie met de klant, kan de communicatie binnen de organisatie extra belast worden. Op die manier loopt het er wel eens mis.

Om de optimale werking van het klantcontactcentrum te garanderen en de goede flow op de werkvloer te bewaren, heeft AutoDialog een oplossing voorzien. Een klantcontactcenter kan met behulp van AutoDialog veel efficiënter te werk gaan. Alle informatie die zij nodig hebben om de klant te woord te staan, vinden zij meteen terug in het digitale dossier. Hierdoor kan sneller ingespeeld worden op de vragen van de klant. Het receptiepersoneel wordt daardoor deels ontlast en kan zich beter focussen op de support van de klanten aan de receptiebalie. Dit alles zonder dat het belang van interne processen in het gedrang komt. 

 

De voordelen van een klantcontactcentrum (KCC)

Een correcte en efficiënte inrichting van een klantcontactcentrum, ondersteund door de AutoDialog software, brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Minder werkdruk, minder stress: De receptionistes van een autobedrijf hebben verschillende verantwoordelijkheden. Zo staan ze onder andere in voor de communicatie en opvolging van de klanten en de telefonie. Daarnaast zijn ze ook een belangrijke schakel tussen de klant en de mechaniekers van het bedrijf.

  Het voortdurend rinkelen van de telefoon zorgt er dan wel eens voor dat ze gestoord worden in hun werk en de focus afneemt. Door de telefonie over te laten aan een KCC verlaagt de werkdruk bij het receptiepersoneel en kunnen ze zich focussen op de core van hun werk.
   
 • Efficiënter werken: Waar het werk van het receptiepersoneel een deel wordt verlicht, vangt het KCC het op. Door de efficiënte AutoDialog software zijn er zelfs tot 10 keer minder call agents nodig voor hetzelfde aantal klantvragen. De dialoog factor naar de klant, die door AutoDialog voorzien wordt, zorgt ervoor dat de klant heel wat minder telefoontjes hoeft te plegen.
   
 • Een verhoogde klanttevredenheid: Doordat het receptiepersoneel een deel van het werk uit handen kan geven, kunnen ze volledig focussen op het bieden van een uitmuntende support aan de klant. Deze toegewijde service zorgt ervoor dat geen detail hen ontsnapt en de klanttevredenheid naar een hoger niveau wordt getild. 
  Door deze verhoogde klanttevredenheid kunnen ook nieuwe verkoopkansen ontstaan voor het bedrijf. Klanten zullen het bedrijf aanraden aan anderen of zullen zelf meer afnemen. Dit is een mooi resultaat waar velen naar streven.
   
 • Een verbeterd rendement:  Door de efficiënte communicatie en de goede workflow, kan de beschikbare capaciteit, die daardoor vrijkomt, optimaal benut worden. Op die manier wordt een win-winsituatie gecreëerd en is de kans groot dat ook de omzet van het bedrijf zal toenemen.

Momenteel klinkt een klantcontactcentrum in theorie als muziek in de oren, echter is het in de praktijk vaak anders. Klantcontactcentra van autobedrijven kunnen hun werk niet optimaal uitvoeren doordat de communicatie daar stroef loopt. AutoDialog voorziet een oplossing om deze stroeve communicatie weg te werken en zo het KCC optimaal te laten functioneren en focussen op de core business. De telefoons die daar binnenkomen zullen op een veel efficiëntere en proactieve manier afgehandeld kunnen worden.

De efficiëntieslag die AutoDialog biedt is dus enorm. Niet enkel naar de klant toe, maar ook intern. Bovendien is het feit dat alle dialogen, notities en checklists voor iedereen in de organisatie zichtbaar zijn, een niet te onderschatten meerwaarde. De klant krijgt zo het gevoel dat iedereen op de hoogte is van zijn situatie, zonder dat daar extra navraag over moet gedaan worden. Iets wat nu in klantcontactcenters heel vaak het geval is.

 

Wil je graag meer weten over onze AutoDialog-oplossingen of heb je nog vragen? Contacteer ons gerust via mail of telefoon.

 

 

Meer nieuws

Terug naar overzicht
klanttevredenheid automotive

Klanttevredenheid - Automobielsector

01/03/2020

De automobielsector blijft van groot belang en we kunnen ons geen straatbeeld meer voorstellen zonder auto’s. Maar hoe tevreden zijn we precies over de auto- en garagebedrijven in ons land?

Lees meer
Lees meer
Automatisatie in garage

Automatisatie binnen de auto-industrie

30/04/2020

In een auto- of garagebedrijf heeft, net zoals in alle andere bedrijven, iedereen een eigen takenpakket. Om een gestructureerde en vlotte workflow te garanderen is communicatie een belangrijke factor binnen de bedrijfswereld.

Lees meer
Lees meer
Klantcontactcentrum call

Een efficiënter klantcontactcentrum door AutoDialog

01/02/2020

Om de optimale werking van het klantcontactcentrum te garanderen en de goede flow op de werkvloer te bewaren, heeft AutoDialog een oplossing voorzien. Een klantcontactcenter kan met behulp van AutoDialog veel efficiënter te werk gaan.

Lees meer
Lees meer

Om u zo een best mogelijke ervaring te geven maakt deze website gebruik van cookies, meer info kan je vinden in onzeprivacy policy