Van 1e klantencontact tot uiteindelijke ophaling van de wagen

Alles wordt voorzien in de software. Vanaf het moment dat de wagen is ingecheckt en de sleutels zijn afgegeven, worden de nodige interne medewerkers op de hoogte gebracht en kunnen ze meteen aan de slag om de werkzaamheden uit te voeren. Het planningsbord van de mechaniekers zit mee in de software, dus de werkplaatschef kan makkelijk een overzicht bewaren van welke mechanieker nog capaciteit heeft om de wagen te herstellen. Wanneer een technieker een wagen krijgt toegewezen, weet hij meteen waar de wagen staat, wat er moet gebeuren en wanneer het moet gebeuren.
 

Visuele informatie toevoegen aan het dossier

Stel, een wagen komt binnen voor onderhoud en de mechanieker die het onderhoud uitvoert, stelt een mankement vast. Hij kan dan heel eenvoudig een melding maken in het dossier en de nodige foto's of zelfs filmpjes bijvoegen in het digitale dossier. De receptie krijgt dan een signaal dat er een bijkomende melding is gemaakt in het dossier en kan op die manier - zonder enig tijdverlies - meteen communiceren naar de klant toe. De chains in de communicatie worden zo een pak korter en er kan bijgevolg dus ook korter op de bal gespeeld worden. Iets wat niet alleen voordelig is voor de interne werking van de garage, maar ook de klant apprecieert dit enorm. De klant maakt ten alle tijden deel uit van het proces en er is eigenlijk, vanaf de aanname van de sleutels tot de oplevering van de wagen, een continue communicatie tussen de garage en de klant. 
 

Papier vs. digitaal

Voor ons was het vooral belangrijk dat alle zaken die vroeger op een papieren werkorder gecommuniceerd werden, nu ook in de digitale dossiers terugkwamen. Alles moest 1 op 1 kloppen, zodat de medewerkers vertrouwen hadden in de nieuwe software. AutoDialog past hier perfect in dat plaatje. Alles van A to Z zit omvat in het systeem, en dat geeft vertrouwen aan onze medewerkers. Zij kunnen nu - nog meer dan vroeger - instaan voor een onberispelijke klantenservice.

Ben jij klaar om jouw garage naar een hoger niveau te tillen op vlak van efficiëntie?

Contacteer ons
Contacteer ons

Om u zo een best mogelijke ervaring te geven maakt deze website gebruik van cookies, meer info kan je vinden in onzeprivacy policy