“De werkdruk aan de receptie was hoog. Om die te verminderen, zijn we een jaar geleden gestart met het gebruik van de oplossingen van AutoDialog. We hebben de klanten actief gewezen op het bestaan van de app en de web-module. We zien dat met name jongere klanten daar veel gebruik van maken. Zeker wanneer ze zijn gewezen op de voordelen, zoals onderhoud plannen in het weekend op je smartphone, zonder dat je daarbij zaken als het chassisnummer bij de hand hoeft te hebben. Inmiddels neemt het aantal boekingen voor onderhoud en reparatie per week afkomstig uit AutoDialog platform gestaag toe, met dalend telefoonverkeer tot gevolg”

ZELF ONDERHOUD INPLANNEN

AutoDialog zorgt ervoor dat de receptiemedewerkers kwalitatiever met de klant kunnen communiceren. Eenvoudig onderhoud kunnen klanten immers zelf digitaal inplannen en enkel wanneer de vraag wat ingewikkelder is, kunnen ze alsnog telefonisch terecht bij Centrauto.

Autodialog

REGISTRATIE IN VIJF SIMPELE STAPPEN

Centrauto & Antwerp Store East brengen AutoDialog zelf actief onder de aandacht van de klanten, bijvoorbeeld door video’s en foto’s op social media te delen en door middel van flyers bij de receptie. Rouw: “Daarnaast leggen we in elke nieuwe wagen die we afleveren en in de wagens die klaar zijn na een onderhoudsbeurt of reparatie, een flyer waarin in vijf simpele stappen de registratie in de app wordt uitgelegd. Dat geeft al een flinke boost aan de inschrijvingsrate, net als de aandacht die we AutoDialog geven tijdens speciale acties zoals de bandenwisselweken.”

 

GEBRUIKSVRIENDELIJKE SOFTWARE

Niet alleen voor de klanten is AutoDialog gebruiksvriendelijk. Ook binnen Centrauto & Antwerp Store East konden de receptiemedewerkers er, na een korte instructie, meteen mee aan de slag. “Ook de implementatie verliep goed. Natuurlijk waren er in het begin een paar schoonheidsfoutjes, maar dat is bij elke nieuw software zo. Door regelmatige feedback werd alles snel opgelost. Bovendien zit AutoDialog hier niet ver vandaan, dus als er eens een probleem was, konden ze ook direct komen helpen. En wanneer er iets verandert in de app voor klanten, krijgen wij dat ook te horen. Zo kunnen we inspelen op specifieke vragen van klanten.”

 

WERK VERDELEN VIA AUTODIALOG

Bij Centrauto & Antwerp Store East werkt alleen de receptie nog met AutoDialog, maar er zijn plannen om ook de mechaniekers door middel van een tablet aan te sluiten op het systeem. “Zo kan de mechanieker de status van de wagen zelf aanpassen en hoeft de receptionist dat niet te doen. De klant kan zo de wagen nóg beter volgen. Daarnaast willen we ook een digitaal bord in het atelier plaatsen dat de taken uitdeelt, waarin vervolgens via de app geschoven kan worden om het werk optimaal efficiënt te doen. Dat wordt de volgende stap. Klaar voor de toekomst.”

 

Ook benieuwd naar wat AutoDialog voor u kan betekenen?

Vraag uw demo aan
Vraag uw demo aan

Om u zo een best mogelijke ervaring te geven maakt deze website gebruik van cookies, meer info kan je vinden in onzeprivacy policy