Rijkere informatie dan voorheen

Voorheen werd gewerkt met een werkorder waar zowel onthaalmedewerkers, als mechaniekers zaken aanvulden. Nu is er een centraal dossier waar ook de klantencommunicatie meteen inzit. Maar daar blijft het niet bij, want ook foto’s van de schade aan een auto kunnen opgenomen worden in de digitale dossiers. Allround rijkere informatie dan voorheen.

 

Zeer gebruiksvriendelijke software, maar ook weinig afleiding. 

Voor een monteur met weinig technische aanleg is het ook heel eenvoudig om te gebruiken. Niet dat de software simpel is, verre van. Maar het ingewikkelde gebeurt achter de schermen, en een monteur of mechanieker hoeft zich dus geen zorgen te maken over de achterliggende processen. Daardoor is de acceptatie bij zowel gebruikers als klanten heel hoog.

Ook de spraakherkenning is heel interessant voor ons. We merken dat monteurs mensen zijn die graag bezig zijn met hun handen en minder de nood hebben om een werkorder te gaan aanvullen. De spraakherkenning is dus voor hen heel prettig. Ze verliezen minder tijd en kunnen zo doen wat ze het liefste doen.

 

Klant wordt ook betrokken in het proces

Ook de klant is nauw betrokken bij het gebruik van de tool. Vooral bij de aanname van de sleutels en de bevestiging van het bijbehorende werk. Een klant krijgt dan meteen een overzicht van de werkzaamheden te zien, en kan bovendien ook alles makkelijk bevestigen. Een klant kan ook van tevoren een filmpje of foto sturen om uitleg te geven van wat er mis is aan de wagen, waarbij dit filmpje meteen in het dossier wordt bewaard.

Voor een klant is een garage namelijk een grote black box. Ze weten dikwijls niet wat er allemaal gebeurt met hun wagen en zijn ze dus dikwijls ook verrast van de rekening die volgt. Door de AutoDialog software is dit niet het geval, en weet de klant ook ten alle tijden welke werkzaamheden er gedaan worden. De acceptatie achteraf is dan ook hoger. De klant snapt waar hij voor betaalt.

Ik ben ervan overtuigd dat niemand in onze organisatie nog terug zou willen naar de oude manier van werken.

Ben jij klaar om jouw garage naar een hoger niveau te tillen op vlak van efficiëntie?

Contacteer ons
Contacteer ons

Om u zo een best mogelijke ervaring te geven maakt deze website gebruik van cookies, meer info kan je vinden in onzeprivacy policy